logo

Lumini de studio: tehnici de incercat

Folosirea luminilor de studio pare descurajatoare daca nu ati mai lucrat pana acum cu asa ceva. Prin utilizarea a doua lumini blit de studio si cateva accesorii, acest lucru poate fi mai usor decat utilizarea flashului.

Ustensile:

Se folosesc doua surse de lumina blit Elinchrome D-Lite. Secretul obtinerii unor fotografii de portret spectaculoase, consta in pozitionarea luminilor la distanta potrivita fata de camera de fotografiat si unghiul fata de model. Unul din blituri trebuie sa aibe un trigger atasat pentru declansarea simultana a celor doua lumini cu camera foto. Se folosesc softboxuri pentru a crea o lumina mai moale, atragatoare si iluminare uniforma dar si reflectoare, fagure de lumina.

Setari de lumina, scenariul Key Light – ideala pentru fotografii artistice, se foloseste un blit impreuna cu umbrela argintie (pozitionate la 45° fata de model), trimitand lumina catre subiect si zonele intunecate din apropierea acestuia. Pentru o iluminare mai puternica se pune, in pozitia opusa blitzului, un reflector. Pentru a sti ca ai reusit sa obtii scena corecta, pe fata modelului ar trebui sa se creeze un triunghi de lumina, numit si efectul de Rembrant.

Setari de lumina, scenariul clamshell – ideala pentru fotografie de beauty, deoarece lumina este uniforma. Se folosesc doua softboxuri pozitionandu-le pe fiecare parte a modelului in acelasi unghi si o distanta egala. Iar pentru a obtine lumina uniforma din toate unghiurile, pozitionati un reflector sub fata modelului.

Setari de lumina, scenariul iluminarea din spate – adauga adancime si dramatism fotografiei. Pentru a obtine drama despre care vorbeam mai devreme, folositi un fagure de lumina pe un blitz pe care il pozitionati in spatele modelului orientandu-l spre partea din spate a capului subiectului. Asezati in fata modelului in unghi de 45° un softbox de dimensiune medie, iar in partea opusa un reflector.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *