logo

Lumini de studio la un buget redus

Daca vrei sa faci fotografie portret, este suficient sa alegi o zi luminoasa pentru a face asta, dar in cele mai multe cazuri vei avea nevoie de flash. Chiar daca esti foarte bun la tehnica, in acest caz rezultatul nu va fi cel mai bun. Multe persoane se tem sa foloseasca un kit de lumini de teama complexitatii acestuia dar si de pretul pe care il poate avea.

Marea majoritate a kiturilor de lumina sunt usor de folosit, au o intrebuintare variata si pot fi controlate, ceea ce nu se intampla cu flash-ul.

Diferenta dintre flash si kit-ul de studio este ca obtii o lumina mult mai soft si un look natural al subiectului. Luminilor de studio le poate fi atasata un softbox sau umbrela pentru a obtine o lumina soft.  Kiturile au incluse doua sau trei modele translucide : argintie, alba sau neagra.  Dezavantajul la umbrele este ca acestea imprastie lumina in toate unghiurile ceea ce o face mai greu de controlat.

Un softbox are marginile exterioare negre integral, astfel ca lumina este indreptata spre pozitia in care dorim. Blitul de studio(flash head din kit) are doua becuri, o lampa de modelare pentru a avea o idee unde merge lumina si tubul de blit principal.  Luminile din kit pot fi setate in functie de intensitatea si efectul dorit. Setarea tipica a camerei in studio are expunerea de f.8, 1/125 secunde asigura suficient timp declansatorului pentru a gazdui o declansare a blitului.

 

Ce trebuie sa aiba un blitz de studio :

Un maner – ajuta la mai buna manipulare a dispozitivului impiedicand astfel arsuri de la lampa incinsa sau cazaturi ale aparatului.

Lampa de modelare – puterea acestora este intre 50w si 250w, cele cu putere mai mare au tendinta sa se incalzeasca foarte puternic si ar fi o idee foarte bine sa ai una de rezerva.

Butoane de control si reglare a dispozitivului dar si trigeri pentru declansarea simultana a 2 sau mai multe lumini.

Reflector – se folosesc atunci cand nu este utilizat softboxul si sunt ca niste « palarii » ce se infileteaza pe blitzul de studio si se blocheaza cu o clema.

Tub de blit – acesta trebuie sa fie inlocuibil si ar fi bine sa ai cateva de rezerva pentru a nu ramane in mijlocul unei sedinte far alumina necesara.

Incuietori clip – pentru reglarea si blocarea picioarelor blitzului de studio.

Standul de sustinere al capului blitz

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *