logo

Fotografii alb – negru

Pentru a face fotografii alb-negru ar trebui sa studiati scena pe care vreti sa o capturati, fiind atent la tonalitatile pe care aceasta le are. Luati in considerare ca ceeaa ce se vede in culoare si este foarte interesant, in contrastul de alb si negru poate fi sau nu la fel de spectaculos.

Imaginile care sunt convertite cel mai bine in alb si negru sunt cele care contin forme grafice simple sau texturi complexe si care sunt surprinse dimineata devreme la rasarit sau spre apus.

 

Simplitatea formelor care sunt fotografiate sunt cheia unei imagini reusite, de aceea asigura-te ca subiectul umple poza sau foloseste-te de crop pentru a inlatura orice element care distrage atentia.

 

Un mare avantaj al camerei digitale este faptul ca pozele se pot prelua color ca mai apoi sa fie prelucrate pentru a le transforma in alb-negru, Iar daca rezultatul monocolor nu este unul foarte reusit, totusi vei avea varianta colora cea care ti-a captat atentia, asadar nu vei pierdut nimic.

 

In cartea Shooting Black and white on your D-SLR sunt oferite o multime de informatii despre cum sa setati camera si sa prelucrati fotografiile astfel incat sa obtineti rezultate deosebite.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *