logo

Despre background blurat

Daca tocmai ti-ai cumparat o camera profesionala de fotografiat si te astepti ca pozele tale sa aibe fundalul blurat, ei bine s-ar putea sa fii foarte dezamagit. Camerele vin in dotare cu un obiectiv standard care nu are abilitatea de a-ti livra imaginea dorita cu background incetosat.

 

Fara a intra prea mult in detalii tehnice, camerele cu un senzor mai mare precum sunt cele din SLR au o putere mai mare de a blura backgroundul, deasemeni vei dori sa folosesti o camera cu diafragma mai mare pe care nu o vei gasi la lentilele din kit. De exemplu maximul deschiderii diafragmei la o lentila standard este de f3.5 iar pentru un blur mult mai evidentiat e nevoie de valori f1,8, f2.0, f2.8.

Dar, daca momentan nu exista optiunea de a-ti imbogati echipamentul, nu dispera, mai sunt cateva cai prin care ai putea obtine acest efect.

Afla distanta minima de focalizare a obiectivului tau – cat de aproape poate focaliza lentila ta (maxim zoom out) si pozitia sa teleobiectiva (maxim zoom in).

Da zoom maxim si apropie-te cat mai mult de subiect – cu cat distanta focala este mai mare, cu atat mai mica va fi adancimea campului. Va trebui sa stii distanta minima de focalizare de mai devreme, pentru a sti cat de mult sa te apropii de subiect, cu cat mai aproape cu atat mai bine.

Folositi cea mai mare deschidere a diafragmei.

Puneti distanta mare intre subiectul dvs si background.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *