logo

De ce ar trebui sa detii sau sa folosesti un obiectiv 50mm f/1.8

Cand oamenii ma intreaba ce obiectiv ar trebui sa isi cumpere pentru prima lor camera, le raspund intotdeauna sa cumpere un 50mm f/1.8, pentru ca este unul dintre cel mai bun obiectiv raport calitate-pret pe care il pot achizitiona.

Acest obiectiv este foarte mic cu o lentila foarte puternica si multi oameni nu stiu despre trucurile pe care le poti face cu acest obiectiv, asa ca am sa va scriu cateva idei.

Motive pentru care ar trebui sa ai si tu un 50 mm f/1.8 :

–       Este ieftin si mic

daca esti un utilizator de canon sau nikon, atunci 50 mm este unul din cele mai ieftine obiective pe care il poti cumpara. Este foarte usor de luat in plimbarile prin oras sau excursii deoarece este mic si usor.

–       Este nemaipomenit pentru conditii reduse de lumina

datorita deschiderii mari a diafragmei f/1.8 este obiectivul potrivit cu care sa faci fotografii noaptea sau in orice alta situatie unde luminozitatea este scazuta.

–       SLR efect

multi oameni cumpara un dslr deoarece cred ca vor obtine look ul vazut in fotografiile din reviste (o adancime foarte superficiala a campului vizual), dar nu pot obtine acel efect deoarece au obiectivul kit primit la achizitionare. Solutia la aceasta problema este obiectivul de 50mm.

–       Este versatil

Poti face portrete, ideal pentru calatorii, datorita faptului ca nu are zoom te provoaca sa te apropii de subiect pentru a descoperi unghiuri si perspective noi. Daca demontezi obiectivul si il atasezi tinandu-l cu mana obtii un obiectiv macro.

–       Este destul de sharp

pentru un obiectiv mic si ieftin, este chiar foarte sharp cand reduci diafragma.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *