logo

Trucuri pentru a obtine un background perfect in fotografia portret

Cateva trucuri care iti vor transforma pozele intr-o experienta diferita si o prezentare mai interesanta ale portretelor pe care le realizezi.

Uita-te in sus sau in jos  Рuitandu-te in jos catre subiect vei obtine un efect de alungire, foloseste ca background podeaua sau locul pe care sta acesta. Daca esti mai scund decat subiectul, nu-i nici o problema fa-i poza de jos in sus si foloseste cerul, frunzele copacilor sau tavanul ca background.

Blur – foloseste diafragma de f1.8 sau f2 pentru a incetosa backgroundul.

Decupeaza Рincearca sa dai o noua perspectiva backgroundului prin decuparea pozei si apropierea fata de subiect, elimina elementele ce pot distrage atentia in imagine.

Alb/Negru – uita-te in jurul tau de pereti albi sau negri, deschisi sau inchisi la culoare si foloseste-i pe post de reflector.

Pune distanta considerabila intre background si subiect – vei obtine un efect puternic de background neclar, acordand mai multa lumina sau intuneric subiectului, de asemeni se creeaza o adancime mai mare fundalului creind o compozitie mult mai interesanta.

Complementeaza culorile – alege backgrounduri in culori complementare culorii ochilor subiectului tau, pentru a obtine un efect vibrant foloseste background negru, pamantiu, nisipiu pentru ochii caprui si frunze de copaci, flori, natura verde, cerul pentru a evidentia ochii albastrii si verzi.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *