logo

Modalitati de a-ti proteja fotografiile

Posibil sa iti pese sau nu de protectia fotografiilor tale, dar tinand cont ca e munca ta, de ce sa nu te ocupi si de protejarea acesteia.

Modalitati de protejare a imaginilor:

Watermark – este o marca pe care o pui peste imaginea ta, nu trebuie sa fie neaparat foarte mare, poate fi un logo, o semnatura sau un element adaugat in imagine care sa nu poata fi detectata decat de cel care a pus-o acolo.

Identificarea utilizarii legitime sau ilegitime – in conditiile in care vinzi imaginea prin site-uri de specialitate, nu ai cunostiinte despre cine are dreptul sau nu de a folosi imaginea ta, de aceea in imagine ar trebui sa incluzi un logo mic ce va fi eliminat doar in eventualitatea vanzarii fotografiei.

 

Urmareste detaliile fotografiei – pentru asta ar trebui sa stii detalii precum titlul, locul si cand a fost facuta fotografia dar si unde a fost publicata, pastreaza un folder special in Lightroom cu toate pozele publicate online. Creeaza o actiune cu ifttt.com trimitandu-ti automat, de exemplu un mail cu datele fotografiei postate pe un canal de socializare.

 

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *