logo

Fotografia este arta despre ceea ce vezi

Fotografia a permis oamenilor care isi doresc sa transpuna imaginile, pe care le vad, intr-un suport fizic asemeni unui pictor. Iar pentru cei care nu au absolut niciun talent in desen sau pictura, fotografia vine sa-i ajute pe acesti artisti ai secolului nostru sa se faca auziti.

Fotografia este o secunda furata unui moment. Fotografia este o poveste a unui om, loc, sentiment …..

Aparatul foto nu face decat sa transpuna acea imagine pe care tu o vezi, nu aparatul face minunea, ci viziunea ta fotografica.

Pentru a realiza o fotografie cat mai reusita trebuie sa ne intrebam daca in fata noastra este ceva interesant vizual si cum ar putea acesta sa transmita emotia pe care ma face sa o traiesc.

Fotografia are doar doua dimensiuni : latime si lungime ; de aceea trebuie sa ii recream adancimea prin linii ce pornesc din prim plan si se pierd in distanta, prin dimensiunea si pozitionarea obiectelor, ceata, suprapunere.

Muza inspiratiei te poate surprinde in orice moment, cand esti la film cu prietenii sau cand arunci o privire prin retelele de socializare. Daca aceasta nu e chiar asa de darnica ai putea sa iti gasesti inspiratie privind bloguri de fotografie sau sa inveti o noua modalitate de a lumina un subiect.

De aceea cel mai bine e sa iti porti aparatul de fotografiat cat mai mult in apropiere pentru a surprinde arta din jur.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *