logo

Despre asistentul de fotograf

Asistentul de fotografie este cel mai bun pas pe care trebuie sa il faci inainte de a deveni fotograf. Fie ca ai cunostinte sau nu in domeniu, un fotograf va cauta la asistentul sau un ochi special in a vedea fotografia, dar si capacitatea acestuia de a asimila informatia. Ca asistent ai posibilitatea de a invata direct de la o sursa testata, noi tehnici, setari si prelucrari din domeniul fotografiei.

O modalitate buna de a invata este sa discuti cu fotograful despre imaginile pe care urmeaza sa le realizeze si despre ce are nevoie pentru a se putea desfasura sedinta. Este foarte important sa stii ce destinatie are sedinta foto pentru a pregati echipamentul pentru studio sau pentru deplasarea in afara acestuia. De asemeni este esential sa discuti cu fotograful despre rolul tau pe parcursul shootingului.

Inainte de a pune modelul in scena, asistentul este cel care va servi pe post de cobai in testarea si masurarea luminii. Dupa ce ultimele teste au fost facute, asistentul va interveni la nevoie cu reflectorul pentru a aduce lumina in zonele ce sunt intunecate sau umbrite. Se poate intampla ca asistentul sa fie cel care va trebui sa ajute modelul, distragandu-l de la sesiunea foto, pentru a se relaxa sau in cazul copiilor pentru a le capta atentia si interesul.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *