logo

Rochii pentru nunta, botez, evenimente

Ca orice femeie, îți dorești sa stralucesti fie ca e vorba de viata de zi cu zi fie la evenimentele la care participi. Si ce te face sa ti îndeplinești aceasta dorința?! daca nu chiar alegerea unei rochii.

Rochia este o extensie a feminității încă din antichitate si a evoluat de-a lungul anilor prin forme si materiale diferite de confecționare.

Cea mai cunoscuta si practica rochie din toate timpurile este Little black Dress, aceasta fiind o rochie neagră, simpla dar totodata uluitoare. Cea care a fost ambasadoarea acestei rochii a fost nimeni alta decât Coco Chanel.

 

Tipuri de rochii

Tubulară -rochia ce îmbracă corpul femeii ca o teaca urmărind conturul corpului, umerilor si conturul sânilor. Aceasta rochie poate fi potrivită pentru orice tip de corp daca se balansează corect partea de sus a corpului cu cea de jos.

 

de tip A – a fost introdusă in garderoba feminină de către Christian Dior, si este rochia ce pune cel mai bine in valoare orice silueta.  Aceasta rochie urmărește linia corpului pana la talie,  iar de la solduri are atasata o fusta plisata creand forma literei A.

 

Empire – rochia cu talie foarte ridicată, pana sub sâni care coboară sau in caz ca se depărtează de linia corpului creaza faimoasa baby-doll. Aceasta rochie a fost consacrata de  Josephine de Beauharnais, prima soție a împăratului Napoleon si este o rochie potrivită femeilor cu un bust micuț.

 

Trapez sau rochia sac – este rochia ce nu urmărește forma corpului deoarece are cusăturile începând de sub rascroiala manecii. Este recomandata siluetelor dreptunghiulare sau fără talie, punând picioarele in evidentă.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *